Työelämäohjaajille osaamismerkit

7.3.2019

Työelämäohjaajan osaamismerkki I
Työelämäohjaajan osaamismerkki I

Ote työhön -hankkeessa koulutetut työelämäohjaajat saavat nyt Open Badge -osaamismerkit koulutuksesta ja ohjaamiskokemuksesta!

Uudet Työelämäohjaajan osaamismerkit on nyt lanseerattu! Työelämäohjaaja I -osaamismerkki on Työväen Sivistysliiton tunnustus henkilölle, joka on osallistunut Ote työhön- työelämäohjaajakoulutukseen ja saanut valmiudet työelämävalmiuksia parantavan vertaisryhmän ohjaamiseen. Työelämäohjaajan osaamismerkki II:n saa, kun koulutuksen käytyään on ohjannut työelämävalmiuksia parantavaa vertaisryhmää aikuisille maahanmuuttajille.

Osaamismerkin avulla ohjaaja voi kertoa hankkimastaan osaamisesta, ja hyödyntää merkkiä esimerkiksi opinnoissa,  työelämässä ja työnhaussa. Merkin voi esimerkiksi linkittää omalle LinkedIn -sivulleen, tai liittää CV:en. Open Badge -osaamismerkistö on luotu huomioimaan epävirallisen osaamisen osoittamiseksi. Ne perustuvat digitaaliseen standardiin, jolla osaamista, tietoa, taitoa ja asenteita voidaan näyttää todeksi.

Jatkossa eri työelämäohjaajakoulutuksen tarjoajat voivat myöntää tätä Ote työhön -työelämäohjaajamerkkiä kouluttamilleen ohjaajille.